VF: augsnei labvēlīga tehnoloģija

06.04.2021

Uzņēmums BKT piedāvā jauna līmeņa novatorisku tehnoloģiju, sniedzot drošu aizsardzību pret grunts sablīvēšanu.

Serenjo (Seregno) (Itālija), 2021. g. 29. marts. Lauksaimniecība piedzīvo dinamisku un nepārtrauktu attīstību. Mūsdienu tendences nosaka divi galvenie faktori: produktivitātes pieaugums un paaugstināta efektivitāte.

No lauksaimniecības mehanizācijas viedokļa tas nozīmē arvien jaudīgāku un smagāku mašīnu izstrādi, kas spēj izturēt lielas slodzes.

No vienas puses, šāda tehnika padara lauku darbus produktīvākus un ātrākus, bet, no otras puses, pieaugošais transportlīdzekļu svars nodara lielu kaitējumu zemei un ražai augsnes sablīvēšanas dēļ. Spriežot pēc neseniem vērtējumiem, pēdējo desmit gadu laikā šīs problēmas dēļ tika zaudēti vairāk nekā 20% ražas.

Tāpēc augsnes sablīvēšanas samazināšana, saglabājot tās integritāti un raksturīgās īpašības, ir ļoti svarīga, lai palielinātu ražību no hektāra.

Piemērotu riepu izvēle var būtiski samazināt sablīvēšanu. Kā? Pateicoties VF tehnoloģijai, kas izstrādāta mūsdienu lauksaimniecības vajadzībām.

Bet kas tas ir? Abreviatūra VF tiek atšifrēta kā Very High Flexion jeb ļoti augsta elastība. Tas ir standarts, ko izveidojis ETRTO (Eiropas riepu un aploču tehniskā organizācija) un TRA (Riepu un aploču asociācija), pamatojoties uz IF — Improved Flexion jeb paaugstinātas elastības tehnoloģiju.

VF riepas iztur par 40% lielāku slodzi nekā standarta riepas ar tādu pašu spiedienu. Citiem vārdiem sakot, ar šīm riepām var pārvadāt tādu pašu kravu ar zemāku spiedienu nekā standarta riepās.

Šī īpašība padara VF tehnoloģiju par lielu priekšrocību cīņā pret augsnes sablīvēšanu. Sablīvēšanas pakāpe ir atkarīga no gaisa spiediena riepā, kuru nosaka ne tikai slodze, bet arī saskares virsma.

Ne velti spiediens ir līdzvērtīgs slodzei, kas izkliedēta saskares laukumā. Samazināt spiedienu uz augsni iespējams divējādi: samazinot slodzi, kas nav īpaši piemērots risinājums reālajā situācijā, vai arī palielinot saskares virsmu ar zemi, kas šķiet vislabākā izvēle.

BKT AGRIMAX V-FLECTO

Risinājums, kas balstīts uz VF tehnoloģiju, palīdz samazināt spiedienu, palielinot saskares laukumu ar zemi un samazinot sablīvēšanu, saglabājot to pašu slodzi.

Lūk, praktisks piemērs. 6500 kg slodzei uz standarta riepu 710/70 R 42 nepieciešams gaisa spiediens 2,4 bāri. Tam pašam svaram uz VF riepu ar tiem pašiem raksturlielumiem nepieciešami tikai 1,2 bāri.

Un, visbeidzot, daži vārdi par aplocēm. Jāņem vērā, ka VF riepām ir nepieciešamas īpašas platākas aploces. Tas neattiecas uz VF riepām ar N.R.O marķējumu (Narrow Rim Option, kas paredzētas šaurām aplocēm), ko var izmantot ar standarta aplocēm.

Uzņēmums BKT arī integrēja šo tehnoloģiju un citus savus risinājumus, lai produkcija atbilstu jaunajiem standartiem.

Piemēram, riepā AGRIMAX V-FLECTO, kas izstrādāta, lai optimizētu pēdējās paaudzes lieljaudas traktoru raksturlielumus. Pateicoties VF tehnoloģijai, tā samazina augsnes sablīvēšanu, bet optimizētā saskares virsma apvienojumā ar par 10% paplašināto protektora profilu ļauj saglabāt tās integritāti.

Tā ir viena no veiksmīgākajām BKT riepām, tāpēc riepu klāsts nesen tika papildināts un tagad ietver arī 22 izmērus.

AGRIMAX SPARGO arī aprīkota ar VF tehnoloģiju un paredzēta traktoriem, kas strādā ar rušināmkultūrām. Šajā gadījumā priekšrocība ir augstāka celtspēja situācijās, kad samazināts spiediens vairs nav nepieciešams.

Paredzētas ne tikai traktoriem. Lauksaimniecības piekabēm kompānija BKT izstrādājusi riepu V-FLEXA no Flotation sērijas, kas padara darbu uz lauka ekoloģiski tīrāku, pateicoties VF tehnoloģijai. Šīs riepu sērijas risinājumi atšķiras ar savu izturību un īpaši lielo saskares virsmu. Tādējādi slodze tiek sadalīta optimāli un novērš sablīvēšanu, labvēlīgi ietekmējot augsni un ražu.

Uzņēmums BKT pastāvīgi izstrādā risinājumus, kas padara lauksaimniecības darbus ekoloģiskākus un palīdz saglabāt augsnes veselību un produktivitāti.

BKT vietne mediju pārstāvjiem: www.bkt-tires.com/ww/en/press-room.


Par uzņēmumu BKT:

Balkrishna Industries Ltd. (BKT) — riepu ražošanas uzņēmums Indijā. BKT grupa piedāvā plašu un pastāvīgi atjaunojamu bezceļu riepu klāstu, kas īpaši izstrādātas lauksaimniecības, rūpniecības, rakšanas un kalnrūpniecības tehnikai, kā arī paaugstinātas caurlaidības un dārzkopības iekārtu mašīnām. BKT novatorisko risinājumu klāstā, kas paredzēts visdažādākajām klientu vajadzībām, ir iekļauts vairāk nekā 2700 izstrādājumu, kas tiek pārdoti vairāk nekā 160 pasaules valstīs. Papildinformācija pieejama tīmekļa vietnē www.bkt-tires.com.