10 speciālo riepu glabāšanas noteikumi

Neatkarīgi no tā, kādu iemeslu vadīts Jūs esat nolēmis nodot savas specriepas glabāšanā, šī procedūra nav tik vienkārša kā var šķist sākotnēji. Pamatā var būt divi iemesli, lai nodotu riepas glabāšanā – sezonālais vai tehnoloģiskais. Kā lai optimāli glabā riepas? Lūk ,10 zelta likumi no kompānijas BKT. Tie paildzinās riepas mūžu!

10 speciālo riepu glabāšanas noteikumi

1. Atgādinam, ka runa iet par jau lietotām riepām, lai gan liela daļa rekomedāciju attiecas uz jebkurām riepām. Pirmkārt, ļoti svarīgi ir riepu pilnībā notīrīt. Dubļi un akmeņi krājas riepas protektorā, agresīvas vielas paliek uz riepas. Notīriet tās! Īpašu uzmanību pievērsiet darba un borta zonai. Tīru riepu būs vieglāk pābaudīt, vai tai nav kādi defekti.

2. Kur glabāt traktoru un speciālās riepas? Protams, ideāls varinats ir to glabāšana speciālā noliktavā. Noliktavā tās tiks pasargātas no saules stariem un nelabvēlīgajiem laikapstākļiem. Diemžēl, ne visiem ir pieejamas šādas telpas. Un, ja Jums nav iespējas glabāt riepas zem jumta, tad glabājot ārā, obligāti tās pārsedziet, lai pasargātu no nokrišņiem.

3. Sargājiet riepas no saules vai mākslīgā apgaismojuma. Gaisma ir galvenais Jūsu riepu ienaidnieks: pastāvīga vai ilgstoša riepas atrašanās gaismā, var izraisīt tās atslāņošanos.

4. Glabājiet riepas tālāk no mitrām vietām un sildošajiem elementiem. Nekāds ūdens riepu glabāšanas tuvumā – tas attiecas arī uz peļķēm. Pievērsiet uzmanību, lai riepā neuzkrātos ūdens. Rajonos ar aukstu klimatu tas var novest pie sasalšanas ledū. Neglabājiet riepas zem saules un siltās vietās. Uz pavasara – vasaras periodu (runa par siltiem un tropiskiem reģioniem) riepas vajdzētu glabāt vēsā un sausā vietā.

5. Glabājiet riepas atsevišķi no ķīmijām, ieskaitot eļļu, degvielu un darvu. Neglabājiet tās tuvumā ar dzinējiem, elektroģeneratoriem un metināmajām iekārtām. Blakus nedrīkst būt šķīdinātāji un organiskās ķīmijas, par cik to izgarojumi ātri saēd riepas.

6. Niepieļaujiet riepas kontaktu ar zemi. Glabājiet tās speciālās riepu stalažās – tas ir ideāls variants, taču, ja tas nav pieejams, tad paklājiet apakšā hermētisku politelēna plēvi. Neskatoties uz to, ka riepas savu lielāko mūža daļu pavada strādājot uz zemes, uz zemes tās glabāt nedrīkst!

7. Tad kā pareizi glabāt riepas? Mēs jau noskaidrojām, kur tās glabāt, tagad noskaidrosim, tās glabāt. Attiecas uz nomontētām riepām! Mēs tās iesakām glabāt vertikālā stāvoklī, tas nepieļaus riepas karkasa deformāciju. Nekad nekrāmējiet riepas kollonā vienu uz otras.

8. Samontētas riepas ar diskiem var glabāt gan horizontāli, gan vertikāli. Riepās ir jābūt attiecīgam darba spiedienam.

9. Un pēdējais - profilakses pēc groziet riepas! Lai izvairītos no izgulējumu veidošanās uz riepas un karkasa bojāšanās, tiek ieteikts periodiski katru riepu pagriezt par ceturdaļu no riepas apkārtmēra katru mēnesi. Cik tas iespējams praksē, izlemjiet paši.

10. Tagad par riepu kameru un loka lentu glabāšanu. Šīs lietas ir ieteicams glabāt orģinālajā iepakojumā, vai neatlocītas stalažās vai plauktos. To pakāršana nav ieteicama.