Samaziniet augsnes sablīvēšanos, vienlaikus palielinot kravnesību. Tās ir “Cyclic Field Operations” priekšrocības gan IF, gan VF tipa riepām

No kravnesības palielināšanas par 55% līdz lielākai iedarbības zonai: CFO sniedz iespēju lauksaimniekiem mūsdienās paveikt darbu ar lielāku ienesīgumu, vienlaikus aizsargājot augsni.

Serenjo (Itālija), 2023. gada 7. februāris. Ir labi zināms, ka, samazinot augsnes sablīvēšanos, iespējams kvalitatīvāk un ar labākiem panākumiem novākt ražu. Tāpēc mašīnu un riepu ražotāji aizvien veic uzlabojumus šajā nozarē, virzoties uz ilgtspējīgāku lauksaimniecību gan vides saudzēšanas, gan ekonomiskajā aspektā.

Mūsdienās ļoti augstas elastības (“Very-high Flexion” — VF) un palielinātas elastības (“Increased Flexion” — IF) riepas ir vislabākais risinājums, kā novērst augsnes sablīvēšanos, jo tām ir lielāka iedarbības zona un nepieciešams mazāks gaisa spiediens. Šīs īpašības ļauj lauksaimniecības tehnikai tikt galā ar smagāku slodzi.

Un tomēr — vai pastāv kāda tehnoloģija, kas ļautu spert vēl vienu soli tālāk?

Atbilde ir apstiprinoša.

“Cyclic Field Operations” (CFO) ir īpašs marķējums, kas norādīts pēc IF vai VF dzenošo riteņu loka nominālā diametra. Ar to tiek norādītas riepas, kas izstrādātas lauksaimniecības mašīnām, kuras izmanto cikliskās lauksaimniecības darbībās. Tās ir izturīgas riepas ar lielu kontaktvirsmu, kuras izmanto kravas pārvadājumu ciklos, iekļaujot arī maksimālās kravnesības sasniegšanu.

Tas attiecas, piemēram, uz kombainiem ražas novākšanas laikā vai piekabēm, ar kurām pārvadā labību. Pēdējo gadu laikā reģistrēts būtisks šo transportlīdzekļu svara pieaugums salīdzinājumā ar citu veidu tehniku.

CFO piedāvā būtisku atšķirību.

Parasti IF radiālā riepa ir spējīga izturēt vairāk nekā par 20% lielāku slodzi salīdzinājumā ar standarta radiālo riepu. Ja riepai ir arī CFO marķējums cikliskām lauksaimniecības darbībām, tā var izturēt pat vairāk nekā par 55% lielāku slodzi, nepalielinot gaisa spiedienu.

Turklāt riepas ar šāda veida marķējumu ir īpaši piemērotas mitriem vai dubļainiem laukiem ražas novākšanas sezonā. Pateicoties lielākai kontaktvirsmai un papildu flotācijas spējai — IF un VF tehnoloģijām apvienojumā ar pareizu ciklisku darbu plānošanu —, lauksaimniekiem būs iespējams labāk novākt ražu. Šīs CFO riepu unikālās īpašības palielina lauksaimniecības darbu efektivitāti un produktivitāti, kā arī uzlabo riepu sniegumu un izturību.

Uzņēmums BKT apzinās CFO lieliskās priekšrocības un ir nolēmis šo marķējumu piemērot vairākiem produktiem. Starp šiem produktiem izceļams AGRIMAX FORCE, kas ir viens no veiksmīgākajiem BKT produktiem, pateicoties 21 IF tipa izmēram ar CFO marķējumu. Šīs riepas ir īpaši izstrādātas kombainiem vai lieljaudas traktoriem ražas novākšanas, transportēšanas un apstrādes darbiem. Divi citi produkti, kas ir ideāli piemēroti ražas novākšanas laikā, kad ir nepieciešamas izcilas vilces īpašības, kā arī liela kravnesība, ir AGRIMAX TERIS un AGRIMAX RT 600; šīs riepas ir pieejamas arī 6 IF tipa izmēros ar CFO marķējumu.

Visbeidzot, vēl viens BKT produkts, kam ir CFO marķējums, ir AGRIMAX V-FLECTO, kas pieejams divos VF tipa izmēros. Šīs augstākās klases riepas ir izstrādātas, lai optimizētu nākamās paaudzes lieljaudas traktoru sniegumu.

Tāpat kā CFO ir raksturīgs cikliskām darbībām, arī BKT nodrošina katram lietojumam piemērotu produktu. Šī iemesla dēļ uzņēmums BKT, uzturot nepārtrauktu dialogu ar lietotājiem un kopienu, ir apņēmies paplašināt un uzlabot savu produktu klāstu, meklējot risinājumus, kas atbilstu visām vajadzībām.

Attēlu galerija