Pareizo industriālo riepu izvēle materiālu pārvietošanas iekārtām

Materiālu pārvietošanas transportlīdzekļi ir specializētas mašīnas, kas paredzētas materiālu un izstrādājumu pārvadāšanai, glabāšanai, kontrolei un aizsardzībai noliktavās, ražotnēs un citās industriālās vidēs. Šiem transportlīdzekļi ir ļoti svarīgi, gādājot par procesu racionalizēšanu, ražīguma paaugstināšanu un materiālu drošu pārvietošanu. Izplatītākie materiālu pārvietošanas transportlīdzekļu veidi ir autokrāvēji, paliktņu autokrāvēji, krautņotāji un bīdmasta krautņotāji — katram no tiem ir savas konkrētas funkcijas un iespējas.

Pareizās AT riepas

Daudzās uzņēmējdarbības piegādes ķēdēs materiālu pārvietošanas transportlīdzekļi ir ārkārtīgi svarīgi nevainojamas darbības nodrošināšanā un efektivitātes uzturēšanā, un, tāpat kā jebkurā rūpnieciskā vidē, arī riepas var ievērojami ietekmēt vispārējo veiktspēju, drošību un darbības izmaksas. Šodien mēs aplūkosim galvenos faktorus, kas jāņem vērā, izvēloties materiālu pārvietošanas iekārtu riepas, un īpaši pievērsīsimies uzņēmuma “BKT Tires” piedāvātajiem augstās kvalitātes izstrādājumiem.

Tagad parunāsim par materiālu pārvietošanas iekārtu riepām.

1. Izprotiet materiālu pārvietošanas iekārtu riepu veidus

Izskatot iespējas iegādāties savam transportlīdzeklim vispiemērotākās riepas, būtu labi vispirms iepazīties ar dažādām materiālu pārvietošanas iekārtām pieejamo riepu klāstu. Ir jāzina trīs galvenie riepu veidi, katrs ar tādu unikālu īpašību un priekšrocību kopumu, kas padara riepas piemērotas dažādu veidu lietojumam. Šo trīs veidu izpratne palīdzēs jums pieņemt apzinātu lēmumu.

  • Pilngumijas riepas. Pilngumijas riepas ir izgatavotas no pilngumijas. Šīs riepas ir necaurduramas, tāpēc tās ir ideāli piemērotas skarbai videi, kurā ir asi priekšmeti, gruži vai nelīdzenas virsmas. Tās sniedz izcilu stabilitāti un izturību, nodrošinot ilgu kalpošanas laiku ar minimālu apkopi.

  • Diagonālās riepas. Diagonālās riepas, kas tiek dēvētas arī par šķērsslāņu riepām, ir konstruētas neilona vai poliestera kordu slāņos (jeb kārtās), veidojot diagonālu rakstu no borta līdz bortam. Kārtas savstarpēji pārklājas, veidojot biezu, izturīgu sānu malu, kas nodrošina izcilu noturību pret triecieniem un caurdūrumiem. Diagonālās riepas cenas ziņā parasti ir izdevīgākas par radiālajām riepām, taču diagonālo riepu kalpošanas laiks var būt īsāks, kā arī tām var būt mazāka degvielas patēriņa efektivitāte paaugstinātas rites pretestības dēļ. No pozitīvās puses, tās var nodrošināt lielāku stabilitāti un komfortu operatoriem, izmantojot uz nelīdzenām virsmām, un parasti iztur lielāku slodzi nekā radiālās riepas.

  • Radiālās riepas. Radiālās riepas ir konstruētas, izmantojot tērauda kordus vai tekstila kārtas, kuras ir izvietotas perpendikulāri riepas kustības virzienam, tādējādi radot elastīgākas sānu malas. Protektors un sānu malas funkcionē neatkarīgi, nodrošinot labāku saskari ar ceļu un vienmērīgāku protektora nodilumu. Radiālās riepas nodrošina uzlabotu degvielas patēriņa efektivitāti, ilgāku kalpošanas laiku un vienmērīgāku braukšanu salīdzinājumā ar diagonālajām riepām, jo īpaši, ja transportlīdzekļi tiek ekspluatēti lielākā ātrumā. Tomēr tās parasti ir dārgākas un var būt mazāk noturīgas pret sānu malu bojājumiem.

2. Novērtējiet darba vidi

Jūsu darba vides unikālās īpašības lielā mērā nosaka to, kāda veida riepas jums būtu jāizvēlas savām materiālu pārvietošanas iekārtām. Pieņemot lēmumu, ir būtiski ņemt vērā tālāk norādītos faktorus.

  • Virsmas stāvoklis. Novērtējiet tās virsmas stāvokli, uz kuras tiks ekspluatēta jūsu iekārta. Pilngumijas riepas ir piemērotas gludām, līdzenām virsmām, savukārt radiālās riepas, ņemot vērā to pastiprināto vilci un stabilitāti, labāk atbilst lietošanai uz nelīdzena seguma vai ārā.
  • Saskare ar ķimikālijām. Ja iespējama materiālu pārvietošanas iekārtu saskare ar ķimikālijām, eļļu vai smērvielām, ir būtiski izvēlēties pret šīm vielām noturīgas riepas. Pilngumijas riepas un diagonālās riepas, kā arī dažas radiālās riepas ir izgatavotas no specializētiem ķīmiskajiem savienojumiem, kas ir noturīgi pret ķimikāliju radītiem bojājumiem, nodrošinot ilgāku kalpošanas laiku.
  • Temperatūra. Ekstremāla temperatūra var ietekmēt riepu veiktspēju. Neatkarīgi no tā, vai iekārtas tiek izmantotas karstā vai aukstā vidē, izvēlieties tādu veidu riepas (piemēram, pilngumijas, diagonālās vai radiālās riepas), kuras ir īpaši paredzētas tam, lai izturētu šos apstākļus, neapdraudot veiktspēju vai drošību.

3. Kravnesība un riepu izmērs

Kravnesība un riepu izmērs ir būtiski faktori, kas jāņem vērā, izvēloties industriālās riepas. Riepu pārslogošana var izraisīt priekšlaicīgu nodilumu un iespējamu drošības apdraudējumu. Vienmēr iepazīstieties ar ražotāja ieteikumiem attiecībā uz kravnesību un gādājiet par to, lai jūsu izvēlētās riepas varētu izturēt jūsu iekārtas un tās pārvietojamo materiālu svaru.

4. Izvēlieties augstas kvalitātes riepas no ražotājiem ar labu reputāciju

Ieguldījumi augstas kvalitātes industriālajās riepās, ko piedāvā ražotāji ar labu reputāciju, ir gudrs lēmums, jo šādas riepas nodrošina uzlabotu veiktspēju, drošību un ilgizturību. Uzņēmumā BKT riepas tiek skrupulozi pārbaudītas, lai nodrošinātu optimālu veiktspēju dažādos apstākļos, un, svarīgākais, lai uzlabotu rūpniecības darbinieku drošību un komfortu.

Tālāk uzskaitīsim dažas no mūsu populārākajām riepām, kas lietojamas materiālu pārvietošanā:

  • LIFTMAX LM 81. LIFTMAX LM 81 ir rūpīgi izstrādātas riepas, kas ir īpaši pielāgotas lielas noslodzes autoiekrāvējiem. Tām ir biezs un izturīgs protektors, kas darbojas sinerģijā ar unikālu antistatisku protektora sastāvu. Tas nodrošina iespaidīgu nodilumizturību un ilgu kalpošanas laiku, vienlaikus izkliedējot transportlīdzekļa radīto statisko lādiņu. LIFTMAX LM 81 izceļas ar akmenscietu All Steel (stieples un kordi tikai no tērauda) tipa karkasu un pastiprinātu sānu malu, un šīs abas īpašības kopā nodrošina augstākā līmeņa stabilitāti un funkcionēšanu pacelšanas laikā, kā arī izcilu vilci. Savukārt radiālais karkass ir konstruēts tā, lai izlīdzinātu virsmas nepilnības, tādējādi uzlabojot braukšanas komfortu un palielinot operatora pārliecību. Baudiet darbu ar LIFTMAX LM 81!

  • MAGLIFT (RIM GUARD). Profesionāli izstrādāts un īpaši pielāgots lielas noslodzes autoiekrāvējiem, kurus izmanto industriālajos un loģistikas objektos, riepu MAGLIFT (RIM GUARD) biezais un izturīgais protektora raksts nodrošina izcilu priekšējo un sānu vilci, kā arī izcilu vadāmību. MAGLIFT (RIM GUARD) cietā konstrukcija izceļas ar lielu kravnesību, vienlaikus sniedzot iespaidīgu komfortu operatoram. Turklāt šīs riepas demonstrē izcilu noturību pret griezumiem un plīsumiem, kas pagarina riepas kalpošanas laiku (tādējādi samazinot pamatdarbības izdevumus)!

  • SNOW GRIP. Vai ekspluatācija paredzama aukstos klimata apstākļos? Nekādu problēmu! Mūsu riepām SNOW GRIP, kuras īpaši izstrādātas autoiekrāvējiem, ir unikāls protektora dizains ar daudzām saķeres malām, kas stingri “ieķeras” gan svaigā, gan sablīvētā sniegā. Iepazīstieties ar lielisku vadāmību pagriezienos un bremzēšanas veiktspēju uz apledojušām un apsnigušām virsmām, kas liek justies, it kā jūsu autokrāvējs dejotu uz ledus.

Taču tas nav viss! SNOW GRIP dubultā borta konstrukcija, spēcīgais karkass un pastiprinātās sānu malas kopā nodrošina lielāku kravnesību, pirmšķirīgu stabilitāti un vadāmību pacelšanas režīmā, nemaz nepieminot ilgāku šo riepu kalpošanas laiku. Ar SNOW GRIP autoiekrāvējs būs lieliskākais rīks darbam uz aukstas un slidenas virsmas!

Lai iegūtu papildinformāciju, apmeklējiet mūsu tīmekļa vietni, vai sazinieties ar mums, lai saņemtu profesionālus padomus un ieteikumus.


Attēlu galerija