BKT riepas, izturīgas arī pret rugāju iedarbību

Hibrīdkultūras, pārāk īsa pļaušana un slikta augsnes kopšana var izraisīt riepu saduršanu un plīsumus. Šīs problēmas risināšanai, ko arvien vairāk izjūt lauksaimnieki, BKT iesaka riepas ar specifiskiem savienojumiem ražas novākšanai un aršanai paredzētajā riepu diapazonā.

Serenjo (Itālija), 2022. gada 26. jūlijs - Vai jūs vēlaties staigāt kā faķīrs ar kailām pēdām pa naglām? Šis attēls var palīdzēt iztēloties, kā riepa var tikt pārdurta vai saplīst, šķērsojot lauku pēc ražas novākšanas, kur izturīgākie kāti, tā sauktie rugāji, var radīt reālu problēmu.

Cēloņu ir daudz, taču risinājums ir tikai viens: izmantot maisījumus un strukturālos risinājumus, lai riepu padarītu izturīgāku, jo laika periods tūlīt pēc ražas novākšanas, kā arī sausā aršana ir apstākļi ar vislielāko pārduršanas risku.

Sēklu, piemēram, kukurūzas, sojas pupu, kokvilnas un rapša, ražotāji ir izstrādājuši ģenētiski modificētas kultūras, kas saglabājas stabilas un ar augstu vēja pretestību, spēj izturēt ievērojamas temperatūras svārstības, pretoties slimībām un parazītu infekcijām.

Taču šādas izturīgas ražas blakusprodukts ir tikpat izturīgi, īpaši stingri rugāji, kuru nogriešanai operatoriem jāaprīko savas mašīnas ar speciālu aprīkojumu un ļoti izturīgām augstas veiktspējas riepām.

Rugāji bojā riepas sānu un protektora zonas, galvenokārt rievas. Braucot pāri rugājiem, berze izraisa lielu gumijas gabalu atdalīšanos, ko ne vienmēr var salabot.

Protams, ir paņēmieni problēmas mazināšanai vai novēršanai: piemēram, ražas novākšanas brīdī griežot rugājus augstāk, tādējādi ļaujot riepai tikt pāri rugājiem vietā, kas neduras riepā, vai izmantot rugāju novirzīšanas ierīces, piemēram, stūmējus, kas palīdz nobīdīt malā atlikumus pirms to šķērsošanas.

Arī pašām riepām ir paredzēti risinājumi, un BKT ir izmēģinājis un ieviesis dažādas metodes, kā samazināt bojājumus.

Visefektīvākā iejaukšanās attiecas uz specifiskiem, ļoti izturīgiem savienojumiem un strukturālām izmaiņām riepas korpusā.

Lielisks risinājums ir izmantot diegus no aramīda, tā ir šķiedra, kas ir piecas reizes izturīgāka par tēraudu un kam raksturīga augsta vilces pretestība. Šie diegi nodrošina arī vienmērīgāku riepas novietojumu un tajā pašā laikā garantē labāku izturību pret caurduršanu.

Ņemot vērā šīs konkrētās problēmas nozīmīgumu, BKT jau vairākus gadus ir strādājis pie savām diagonālajām un radiālajām riepām, piedāvājot novatoriskas versijas ar aramīda diegiem, t.i., diegiem no aramīda, kas nodrošina lielāku izturību pret caurduršanu, un īpašas versijas, kurās savienojumi garantē izcilu izturību pret sagriešanu.

Pret rugājiem, caurduršanu un griezumiem BKT piedāvā AGRIMAX TERIS – radiālās riepas, kuras sastāvs atšķiras no riepām, kas paredzētas traktoriem, tās ir izturīgākas un ar lielāku pretestību, paredzētas labības un ražas novākšanas mašīnām, jo īpaši kombainiem.

Īpaši nostiprinātas sānu malas palielina pretestību un līdz ar to arī šīs riepas dzīves ciklu. Šīm riepām ir pietiekamas vilces, stabilitātes un lielas kravnesības īpašības, tās ir galvenās AGRIMAX TERIS kvalitātes, kas garantē izcilu veiktspēju.

Pieejami daudzi izmēri, un daži ir aprīkoti ar IF tehnoloģiju.

Ja tā vietā ir pienācis laiks aršanas darbiem un mašīnas parasti ir aprīkotas ar Flotation riepām, lai nodrošinātu labāku svara izkliedi un atbalstu, arī šajā gadījumā BKT iesaka īpašus produktus, FLOTATION 558 un FLOTATION 648, diagonālās riepas, kurām jau standartā ir Aramid Belted HD savienojums. lai izvairītos no caurduršanas, un tās ir īpaši piemērotas izturīgu rugāju gadījumā.

FLOTATION 558 ir šķērsslāņu riepa, kas paredzēta ražas novākšanas kombainiem un ruļļu presēm braukšanai gan uz ceļa, gan bezceļos.

FLOTATION 648 ir īpaši piemērota riepa transportēšanai uz lauka, kā arī smidzināšanas darbiem.

Abām riepām ir lieliskas saķeres spējas; protektora īpašā konstrukcija ļauj pārvadāt ļoti smagas kravas pie zema spiediena, tādējādi garantējot samazinātu augsnes sablīvēšanos un vienlaikus aizsargājot kultūraugus no bojājumiem. Noapaļotais profils, kas ir šo riepu īpašība un raksturīgs diagonālajām riepām, ir lielisks sabiedrotais izmantošanai uz lauka.

Visbeidzot no BKT ir pieejamas radiālās riepas lauksaimniecības tehnikai un piekabēm, kurās jau ir izmantotas dažādas tehnoloģijas, lai nodrošinātu izturību pret rugājiem. Starp tām, galvenokārt agregātu lietojumiem, ir pieejamas:

AW 711 , kas īpaši izstrādāta augsnes apstrādei, tai ir īpašs protektora savienojums, kas nodrošina ilgu dzīves ciklu gan uz mīkstas, gan cietas virsmas; RIB 713, riepa, kuras tērauda diegu konstrukcija garantē izcilu izturību pret caurduršanu; SR 713, All Steel radiālā riepa ar VF tehnoloģiju, ko raksturo liels riepas nospiedums, lai samazinātu augsnes sablīvēšanos; un, visbeidzot, I-1, kas izstrādāta ar savienojumu, kas ir izturīgs pret rugājiem, lai palielinātu riepas darbības laiku un kopējo veiktspēju uz lauka.

Attēlu galerija