Kāds OTR protektora dizains ir vispiemērotākais jūsu transportlīdzeklim?

OTR (bezceļa) riepas ir termins, ko izmanto, lai aprakstītu riepas, ko izmanto pašās smagākajās nozarēs, piemēram, celtniecībā un kalnrūpniecībā. Atkarībā no jūsu vides specializētas OTR riepas var nodrošināt dažādas funkcijas, tostarp uzlabotu saķeri, pretestību un izturību.

Piemērotas OTR riepas izvēle jūsu pielietojumam ietekmēs jūsu transportlīdzekļa darbību dažādos apstākļos un, visbeidzot, arī jūsu spēju efektīvi veikt konkrēto uzdevumu.

Izvēloties pareizo riepu, tiek ņemti vērā vairāki faktori, tostarp reljefs, uz kura strādājat, izmantotā transportlīdzekļa veids un veicamais darbs. Atrodot pareizās OTR riepas, jūs varat paveikt darbu pat vissarežģītākajos apstākļos.

Šajā emuārā mēs dalīsimies ar saviem padomiem un ieteikumiem, kā izvēlēties jūsu transportlīdzeklim piemērotas OTR riepas.

Izpratne par riepu klasifikāciju dažādiem transportlīdzekļiem

Pirmais solis, lai atrastu atbilstošu riepu protektora dizainu savam transportlīdzeklim, ir Riepu un disku asociācijas (TRA) izstrādātā OTR riepu klasifikācija dažādiem transportlīdzekļiem.

TRA kods vienmēr sākas ar burtu, kas nosaka izmantošanas veidu, kuram riepa ir paredzēta (piemēram, kods, kas sākas ar “E”, apzīmē “Earth Mover” jeb “Ekskavators”, “L” apzīmē “Loader & Dozer” jeb “Iekrāvējs un buldozers”). Ir būtiski, lai jūsu izvēlētās riepas nebūtu paredzētas citam transportlīdzeklim.

Tālāk norādītie cipari attiecas uz protektora tipu standarta skalā no 2 līdz 5 (ETRTO standartos ir arī 1 un 7). Ja protektors ir gluds, koda beigās būs burts “S”. Turpiniet lasīt, lai uzzinātu vairāk par atšķirību, ko riepas protektors un dziļums rada riepas veiktspējai.

Protektora dziļums

Saskaņā ar Riepu un disku asociācijas (TRA) datiem OTR riepām ir trīs protektora dziļuma klasifikācijas, kas ir standarta, dziļš un īpaši dziļš. Vispārīgi runājot, dziļākiem protektoriem parasti ir lielāka izturība, taču tie arī radīs vairāk siltuma. Piemēram, mūsu EARTHMAX SR 53 riepai ir īpaši dziļš protektors un pret griezumiem izturīgu savienojums, kas nodrošina izcilu izturību.

Dažādi riepu protektoru tipi

OTR riepu pielietojumi var būt ļoti dažādi, tāpēc ir daudz dažādu riepu protektora dizainu, lai nodrošinātu transportlīdzekļu efektīvu darbību jebkurā vidē. Dažādie riepu protektora raksti var nodrošināt dažādas saķeres, flotācijas un izturības pakāpes uz tādām virsmām kā akmeņi, smiltis un dubļi.

Runājot par pareizā riepu protektora izvēli savam OTR transportlīdzeklim, izvēle būs atkarīga no pielietojuma, jo dažādi modeļi būs paredzēti dažādiem darbiem. Pieci izplatītākie riepu protektoru tipi ir:

  1. Akmeņiem paredzēts zīmējums — šis zīmējums ir paredzēts izmantošanai akmeņainā vidē un novērš riepu griezumus un saduršanu, ko izraisa asi akmeņi. Šim zīmējumam ir liels kontakta laukums, lai nodrošinātu maksimālu izturību pret nodilumu, un tas ir ideāli piemērots izmantošanai tādās jomās kā ieguves rūpniecība vai celtniecība. Akmeņiem paredzētais zīmējums ir pieejams ar dziļu un īpaši dziļu protektoru.
    Standarta lietojums: buldozeri, greideri, iekrāvēji

  2. Saķeres zīmējums — šis protektora zīmējums ir noderīgs nelīdzenā apvidū, kur prioritāte ir saķeres nodrošināšana. Šis protektora raksts palīdz nodrošināt stabilitāti uz raupjām virsmām un ļauj tehnikai iegūt saķeri (kā norāda nosaukums). Riepa EARTHMAX SR 45M ir tērauda karkasa radiālā riepa, kas ir ideāli piemērota pārvadājumiem, jo nodrošina optimālu saķeri.
    Standarta lietojums: greideri, iekrāvēji un buldozeri, ekskavatori

  3. Bloku zīmējums — OTR riepas ar bloka protektora zīmējumu ir ideāli piemērotas transportēšanas darbiem. Šis protektora zīmējums nodrošina samazinātu un vienmērīgu nodilumu, kā arī garantē stabilitāti, komfortu un aizsardzību pret triecieniem. Tas ir paredzēts lietošanai uz cietām un akmeņainām virsmām, piemēram, grants un akmeņiem. Mūsu EARTHMAX SR 41 riepām ir īpašs bloku protektora zīmējums, kas nodrošina izcilu izturību pret pārduršanu un ilgāku kalpošanas laiku.
    Standarta lietojums: ekskavatori

  4. Rievots zīmējums — rievots protektora zīmējums ir izstrādāts, lai nodrošinātu stabilitāti uz irdenas augsnes un smilšaina reljefa. Desert King riepa ir īpaši izstrādāta irdenai augsnei un smilšainam reljefam. Optimizētais rievota protektora dizains nodrošina flotāciju un virziena stabilitāti, kas īpaši izstrādāts darbiem ar zemu riepu spiedienu.
    Standarta lietojums: traktori un piekabes, tuksneša kravas automašīnas

  5. Gluds zīmējums — uz gluda protektora zīmējuma riepas nav nekādu rievu, tāpēc tā ir ideāli piemērots videi, kur saķere nav tik būtiska, un to parasti izmanto iekrāvējiem un buldozeriem tādās vidēs kā pazemes raktuves, pārstrādes uzņēmumi un metālapstrādes rūpnīcas. Šo modeli izmanto, ja ir nepieciešama augsta aizsardzība pret triecieniem un caurduršanu. Sānos būs dažas rievas, ko izmanto nolietojuma mērīšanai. EARTHMAX SR 55 ir īpaši izstrādāta riepa iekrāvējiem, buldozeriem un kravas pašizgāzējiem, kas tiek izmantoti vissmagākajos kalnrūpniecības darbos.
    Standarta lietojums: pazemes raktuvju transportlīdzekļi, blīvētāji, iekrāvēji un buldozeri

Atbilstošo riepu izvēle

Atbilstošas OTR riepas var nodrošināt jūsu transportlīdzekļu darbu pat smagākajos apstākļos. Kad esat izpratis, kāds riepu protektora zīmējums ir piemērots jūsu transportlīdzeklim, joprojām ir svarīgi izvēlēties riepu, kas nodrošinās maksimālu veiktspēju.

Ieguves un celtniecības nozarēs ir smagi darba apstākļi, tāpēc ir svarīgi, lai jūsu OTR riepas atbilstu prasībām. Mūsu OTR riepu klāstā ir dažādas veiktspējas īpašības, kas ir piemērotas jūsu vajadzībām un dažādām vidēm.

Attēlu galerija