Kāpēc izvēlēties riepu ar aramīda kordu?

No lielas pretestības līdz sānu trieciena absorbcijai — BKT produktiem ar aramīda kordu ir daudz priekšrocību, tie ir paredzēti visdažādākajiem lietojumiem.

Serenjo (Itālija), 2022. gada 12. septembris. Tiek uzskatīts, ka parastās riepas pamatā ir piemērotas nelīdzenām virsmām, pateicoties to struktūras pretestībai. Tas patiešām ir galvenais iemesls, kāpēc tās izvēlas, papildus to augstajai spējai absorbēt triecienu no sāniem.

Taču vai ir risinājumi, kas spēj padarīt produktu pat vēl izturīgāku, jo īpaši, ja tas tiek izmantots ļoti sarežģītos apstākļos? Atbilde ir apstiprinoša — tās ir riepas ar aramīda kordu.

Kā darbojas aramīda kordi?

Aramīda kordi var būt parastā riepā: tas ir vienkāršs, taču izdevīgs un vienlaikus arī īpaši efektīvs risinājums, kas garantē lielāku izturību pret saduršanu.

Aramīds sastāv no ļoti blīvas šķiedras, kas tiek izmantota, lai pastiprinātu mehāniskas struktūras aeronautikas nozarē, piemēram, ugunsdroša apģērba ražošanā. Aramīda kordi ir viegli, taču tiem ir arī izcils stiepes spēks. Lai labāk izprastu šīs īpašības, iedomājieties, ka aramīda kords, kas sver tikpat daudz kā tērauda kords, ir piecas reizes izturīgāks.

Tomēr uzņēmums BKT ir spēris vēl vienu soli uz priekšu, lai panāktu vēl labāku sniegumu attiecībā uz izturību pret sagriešanu un plīsumiem. Proti, uzņēmums ir radījis arī HD (īpaši izturīgu) versiju, kurai ir ne tikai aramīda kords, bet pamatmateriāls no īpaši izstrādāta savienojuma patiešām izaicinošiem darba apstākļiem.

BKT aramīda kordu risinājumi

Zinot lieliskās priekšrocības, ko nodrošina riepas ar aramīda kordu, BKT piedāvā novatoriskus risinājumus ar aramīda kordiem dažādām parastajām riepām. Tie ne tikai nodrošina īpašu izturību pret nodilumu, bet arī lielisku sānu triecienu absorbēšanas spēju, tādējādi apmierinot lietotāju prasības.

Daudzi BKT piedāvātie raksti ir piemēroti dažādiem lietojumiem — no lauksaimniecības līdz rūpnieciskām darbībām, tostarp būvniecības nozarei. Tā kā BKT piedāvājums ir gan plašs, gan piemērots konkrētām vajadzībām, uzņēmums var nodrošināt risinājumu katrai lietotāja vajadzībai, piedāvājot nevainojamu, efektīvu un kvalitatīvu produktu. Patiesībā BKT labi zina, ka katrs darbs ir unikāls un tam nepieciešams individuāli izstrādāts produkts, kuram izplānota katra sīkākā detaļa. Tādējādi uzņēmums BKT ir padomājis par visiem iespējamajiem pielietojumiem.

Lauksaimniecības un rūpniecības nozarēm ir izstrādāti divi BKT risinājumi ar aramīda kordu, tiem ir pieejamas arī HD versijas. Pirmais risinājums —AS 504 — ir paredzēts teleskopiskajiem iekrāvējiem. Tas ir produkts, kas izceļas ar lieliskām pašattīrīšanās īpašībām un uzlabotu saķeri. Otrs risinājums ir riepa MULTI RIB ar izcilām manevrēšanas spējām, kas ir lieliski piemērota augsnes apstrādei un transportēšanas darbiem ar 2WD/2RM traktoriem un lauksaimniecības agregātiem.

Viens no svarīgākajiem un smalkākajiem lauksaimniecības pielietojumiem, kur riepas ir pakļautas augstam saduršanas riskam, ir ražas novākšana. Tai BKT piedāvā daudzveidīgus risinājumus. Ražas novākšanas darbībām un novākšanas kombainiem TR 137 ar aramīda kordu un HD versiju garantē labāku noturību pret saduršanu un aizsardzību pret visiem parastajiem bojājumiem, kas rodas, veicot šādus darbus. Lauksaimniecības agregātiem un siena novākšanas un ķīpošanas iekārtām, kā arī cukurniedru plantācijām paredzētajām iekārtām ir pieejama daudzveidīga un nevainojama riepa TR 882, kurai ir arī HD versija. Siena savākšanas kombainiem un ķīpotājiem, cisternu auto un piekabēm izcils risinājums gan ceļa, gan bezceļa apstākļiem ir riepa FLOTATION 558, kas nodrošina augstu slogojamību un izcilu vilces spēku.

Transportēšanas darbībām BKT piedāvā trīs dažādus risinājumus. RIB 774 (A), riepa ar zemu iegriezumu, kas ir lieliski piemērota lauksaimniecības agregātiem ar augstu slogojamību; AW 726, piekabju riepa ar izteiktu bloka rakstu, un riepaST 180, kas paredzēta gan piekabēm, gan lauksaimniecības agregātiem un kam ir izcila noturība pret nodilumu.

Kompaktajiem traktoriem, kas tiek izmantoti komunālo pakalpojumu nodrošināšanai un uzturēšanas darbiem, lieliski piemērota ir riepa AT 316 ar aramīda kordu, kas nodrošina izcilu vilces spēku.

Mauriņu un dārza kopšanai, kā arī zālāju uzturēšanai lietotājiem tiek piedāvāts plašs risinājumu klāsts.

Pļaujmašīnām piemērotākās ir BKT riepas LG 306 un LG SMOOTH, savukārt maziem traktoriem ar pļāvējiem — riepas LG 408 un LG RIB. Golfa laukumu uzturēšanai labākais risinājums ir GF 304, kas nodrošina maksimālu komfortu un izcilu velēnas aizsardzību.

Savukārt rūpniecības jomā var izvēlēties trīs dažādus produktus, kas ir paredzēti smagu kravu iekraušanai un izkraušanai. BK-LOADER 53 ir īpaši piemērota riepa iekrāvējiem pārstrādes nozarē; riepa EM 937 E3 (L) ir paredzēta iekrāvējiem un ekskavatoriem-iekrāvējiem rakšanas un iekraušanas darbiem; riepa XL GRIP (BHL) ir lieliski piemērota ekskavatoriem-iekrāvējiem smagos rakšanas, līdzināšanas un iekraušanas darbos.

Visbeidzot — būvniecības nozarē BKT piedāvātais risinājums ar aramīda kordu ir XL GRIP (L3) šķērsslāņu riepa, kas ir paredzēta iekrāvējiem smagu darbu veikšanai.

Apkopojot iepriekš minēto, BKT piegādā katrai darbībai atbilstošu riepu: dažādus risinājumus daudzveidīgām un atšķirīgām lietotāju vajadzībām. Tāpēc uzņēmums pastāvīgi strādā, lai paplašinātu riepu klāstu. Pašreiz tajā ietverti vairāk nekā 3200 produkti.


Attēlu galerija