Klusākās riepas, ko piedāvā BKT

Kluso riepu lietošanai var būt liela nozīme lauksaimniekiem. Pateicoties protektora dizaina izpētei, AGRIMAX V-FLECTO un RIDEMAX IT 697 (M+S) ir optimāli risinājumi tiem, kas meklē riepas ar samazinātu trokšņa emisiju.

Serenjo (Itālija), 2022. gada 7. marts. Riepu radītais troksnis ir faktors, kas daudziem nozares operatoriem var būt izšķirošs, izvēloties piemērotāko aprīkojumu. Klusās riepas bieži vien ir sinonīms lielākam braukšanas komfortam, un ilgtermiņā tām tiešām var būt nozīme.

Patiesībā troksnis tiek uztverts ne tikai ārēji, bet ietekmē arī vadītāja kabīnes iekšpusi, tāpēc lauksaimniekam ir svarīga komforta īpašība, jo sevišķi, ja traktors tiek izmantots pārvadājumiem lielā attālumā.

Ārēji radītais troksnis ir arī trokšņa piesārņojums, pret kuru cilvēki un iestādes kļūst arvien jutīgākas.

Bet kāpēc dažas riepas ir klusākas par citām un kas to izraisa?

Troksni rada vibrācija augstās frekvencēs — parasti ap 100 Hz, un jāsaka, ka ne jau pati riepa to rada. Tas rodas no attiecībām starp riepu un traktoru, jo īpaši attiecībā uz rezonanses parādību, kas pastiprina akustisko emisiju noteiktās frekvencēs. Parasti tas notiek liela ātruma kustības gadījumā rezonanses efekta ar salonu vai dažām paša traktora daļām dēļ.

Taču nākotnē, kur paredzams arvien lielāks skaitu elektrisko lauksaimniecības transportlīdzekļu un mašīnu, kas aprīkotas ar klusiem dzinējiem, būs svarīgi izvēlēties pareizās riepas, lai samazinātu traucējošos trokšņus.

Turklāt ir svarīgi nošķirt divu veidu ar riepām saistītus trokšņus: tādu, ko rada pati riepa, kas rezonē ar transportlīdzekļa daļām, un troksni, ko rada tās protektora nolietojums.

Tāpēc ir grūti identificēt universālu produktu, kas pats par sevi nav īpaši trokšņains, arī tāpēc, ka riepai ir jābūt ar citām svarīgām īpašībām (piemēram, saķeri, pašattīrīšanos utt.), lai nodrošinātu maksimālu efektivitāti dažādos procesos.

Šajā ziņā BKT piedāvā divas riepas — AGRIMAX V-FLECTO un RIDEMAX IT 697 (M+S), kas paredzētas dažādiem pielietojumiem un ir ideāli piemērotas tiem, kuri meklē riepas, kas garantē zemāku trokšņu emisiju, kā arī augstas kvalitātes veiktspēju.

AGRIMAX V-FLECTO ir raksturīga atšķirīga izciļņu ģeometrija, savukārt RIDEMAX IT 697 (M+S) ir aprīkota ar protektoru, kas ir attīstīts no ceļa konstrukcijas, kur vadāmības un komforta īpašības ir fundamentālas.

AGRIMAX V-FLECTO ir riepa, kas ir paredzēta lieljaudas traktoru veiktspējas uzlabošanai. Tas ir revolucionārs produkts, kas radīts, lai optimizētu lauksaimnieku darbu, laiku un resursus, pateicoties arī VF tehnoloģijai, kas ļauj maksimāli palielināt slodzi, nemainot riepu spiedienu. AGRIMAX V-FLECTO var pārvadāt par 40% lielāku svaru nekā tāda paša izmēra standarta riepa ar tādu pašu ieteicamo diska aploci.

Samazinot spiedienu, izciļņu, kas skar zemi, skaits ir lielāks, samazinot nolietošanos un troksni. AGRIMAX V-FLECTO ir piemērota arī visiem tiem lauka darbiem, kur nepieciešama zema augsnes sablīvēšana.

Vairāki skaņas mērījumi kabīnē un transportlīdzeklim braucot garām (veicot garāmbraukšanas testu) ir uzrādījuši nepārprotamu trokšņa emisijas uzlabošanos dažādos braukšanas ātrumos, salīdzinot ar tāda paša izmēra standarta riepu. Un tas ir pateicoties īpaši izpētītajam izciļņu dizainam.

Tā vietā tika radīta RIDEMAX IT 697 (M+S), lai apmierinātu ceļu transporta vajadzības, zaļumu uzturēšanai un ielu tīrīšanas darbībām. Līdz ar to uz ceļa tā tiek lietota 80%, pilnīgi atšķirīgi no AGRIMAX V-FLECTO. Tā ir daļa no BKT RIDEMAX klāsta, kas ir izstrādāts tā, lai tas būtu stabils arī lielā ātrumā, sniegtu iespēju pārvadāt smagas kravas un samazināt braukšanas reižu skaitu, kā arī lai ierobežotu rites pretestību, tādējādi samazinot degvielas patēriņu.

Tās stiprā puse ir industriālās izcelsmes modelis, ar protektoru, kas nodrošina vienmērīgu nodilumu, zemu rites pretestību un izcilu stabilitāti.

RIDEMAX IT 697 M+S ir visu sezonu produkts, ko var izmantot visu gadu. Tas tiek nodrošināts, arī pateicoties konkrētajam protektora savienojumam kombinācijā ar iegriezumiem blokos (tā sauktais slāņainais dizains), kas garantē labāku saķeri sniegotos ceļa apstākļos, lietojot ziemā.

Abi produkti ir labi risinājumi tiem, kas meklē klusākas riepas, taču, ir svarīgi atkārtot, ka tie nav universāli risinājumi, kas piemēroti katram pielietojumam.

Lai izvēlētos īsto riepu, ir svarīgi sazināties ar speciālistu, kurš var sniegt lietotājam atbalstu ideālā risinājuma izvēlē, kurā papildus produkta klusumam tiek ņemts vērā arī pielietojuma un tehnikas veids, paredzamā veiktspēja, augsnes tips, kā arī citi galvenie faktori efektīvai lietošanai.

Pievienojieties BKT preses telpai: www.bkt-tires.com/ww/en/press-room


Attēlu galerija