Riepas mini iekrāvējiem: Riepas marķējums

Riepas marķējums

Riepas mini iekrāvējiem Bobcat

12-16.5

Riepas izmērs, kur 12- ir riepas nosacītais profila platums collās;

«–» – riepas veids – diagonālā (ja «R», tad – radiālā);

16.5 – nosacītais diska izmērs collās.

Nosacītais izmērs ne vienmēr sakrīt ar faktisko. Precīzu faktisko izmēru var redzēt riepas ražotāja katalogā.

Taču, lai dzīvē apmēram saprastu riepas izmēru collas var pārvērst milimetros 1 colla = 25,4 mm.


K-395

Riepas modelis

-01

Ražotāja dienesta informācija


KENDA

Zīmols (brends) vai arī uzņēmuma – ražotāja nosaukums. KENDA (Taivāna) – viens no riepu ražošanas līderiem. Ražo riepas kopš 1962 gada. Ražo industriālās un speciālās riepas. Riepas KENDA izmanto pirmajā komplektācijā daudzi vadošie riteņu tehnikas ražotāji.

Bobcat riepas
Kenda riepas
12-16.5 12PR TL Kenda K601 Rock Grip  

POWER GRIP

Riepas griešanās virziens pie kustības uz priekšu. Obligāts riepu marķējums riepām ar virziena protektora zīmējumu. Nekorekta riepas uzstādīšana ievērojami samazinās riepas saķeri un caurejamību.

NYLON

Neilons – materiāls, no kura izgatavots riepas karkass.NOT FOR HIGHWAY USE

NOT FOR HIGHWAY USE

Burtiski NAV PAREDZĒTAS IZMANTOŠANAI UZ LIELCEĻIEM, reizēm izmanto N.H.S., obligāts riepu marķējums, kurām nav DOT (ASV transporta departaments) vai ECE (Eiropas Ekonomikas Komisijas) sertifikācijas, lai tās izmantotu uz koplietošanas ceļiem. Praksē šo marķējumu izmanto uz industriālajām riepām, kuru ekspluatācijas ātrums nav lielāks par 15 km/h, lai novērstu to uzstādīšanu uz ātrgaitas transporta līdzekļiem, piemēram: automašīnām. Šis uzraksts neaizliedz iekrāvējam, kurš nokomplektēts ar šādām riepām, pārvietoties pa koplietošanas ceļiem.

26142008
Sērijas numurs/ ražošanas datums

Riepas sērijas numurs (reizēm sauc rūpnīcas). Svarīgs riepas marķējuma elements, kurš ļauj identificēt konkrēto riepu, pēc unikāla numura. Industriālajām riepām nav stingru noteikumu par to sērijveida numurēšanu. Kompānijas KENDA riepu sērijas numurs satur informāciju, kura interesē tās lietotāju.

Pirmie 4 numura cipari – 2614 – ražošanas datums: 26 – nedēļa, 14 – 2014.gads.

Iegādājoties riepu, ir noderīgi pārbaudīt tās ražošanas datumu, par cik riepas glabāšanas garantijas laiks ir ne lielāks par 5 gadiem, kopš tās ražošanas datuma.

2008 – kārtas numurs.

12-16.5 Kenda K601

10P.R.

Ply Rating – kordu skaits (KS) vai riepas kordu daudzums. Riepas kravnesības un karkasa izturības rādītājs. Viena izmēra riepām var būt dažāds kordu skaits, piemēram: 6PR, 8PR, 10PR, 12PR. Jo vairāk PR, jo izturīgāks riepas karkass un lielāka tā kravnesība. Faktisko riepas kravnesību ir jāskatās tās ražotāja katalogā. Šis rādītājs tiek izmantots vēsturiski kopš tiem riepu ražošanas laikiem, kad riepu karkasa kordus taisīja no kokvilnas diega – un kordu skaits atbilda faktiskajam diegu skaitam riepas slāņos. Sākot izmantot neilonu un citus sintētiskos materiālus, kā arī metāla stieples, riepas karkasā ir nepieciešams mazāks šī materiāla slānis, lai nodrošinātu nepieciešamo riepas izturību. Kordu skaits ir zaudējis savu tiešo vārdu nozīmi, pārvēršoties par relatīvu rādītāju. Mūsdienās kordu skaitu sāk aizstāt ar vairāk informatīvu rādītāju – slodzes indeksu, taču dažās riepu grupās, tai skaitā industriālajās, to vēl joprojām izmanto.

Slodzes diapazons
(pēc TRA)

18-19.5 16PR TL BKT MP-567


LOAD RANGE E

LOAD RANGE – slodzes diapazons pēc riepu un disku asociācijas - Tire and Rim Accosiation (США) klasifikācijas. Load Range nosaka, maksimālo riepu slodzi un spiedienu. Konkrētās riepas faktisko slodzi un speidienu, kā arī slodzes diapazonu jāskatās ikgadējā Tire & Rim Association (TRA) Yearbook katalogā. Tiek izmantots kā alternatīvs apzīmējums novecojušajam apzīmējumam – kordu skaits. E atbilst apzīmējumam 10 PR.

MAX. INFLATION 65 P.S.I.

Maksimālais pieļaujamais spiediens pēc psi (mārciņa uz kvadrātcollu). 65 psi = 450 кPа = 4. 5 bar = 4. 6 кg/см2. (1 bar = 14. 5 psi). Maksimālais pieļaujamais spiediens – tas ir maksimālais darba spiediens, kuram paredzēta dotā riepa. Piepumpējot riepu nedrīkst to pārsniegt. Taču ne vienmēr vajag riepā pumpēt maksimālo spiedienu, kurš norādīts uz riepas. Pareizais riepas darba spiediens ir norādīts mini iekrāvēja Operatora instrukcijā (Operator’s Manual). Jāpievērš uzmanība, ka priekšējās uz aizmugurējās ass riepu spiedieni var būt dažādi. Ekspluatējot riepu ar paaugstinātu spiedienu tajā, tas novedīs pie tās vidus daļas protektora paātrinātas nodilšanas, kā rezultātā riepas darba mūžs krietni samazināsies. Tā pat pārpumpētai riepai paaugstinās iespējamība to pārsist vai tai var saplīst karkass, uzbraucot uz asiem priekšmetiem, kuri guļ uz asfalta, betona, cietas grunts utt. Riepas ekspluatācija ar pazeminātu spiedienu ir vēl bīstamāka pašai riepai. Tiek pārslogotas riepas plecu un bortu zonas. Šo zonu intensīva deformācija noved pie riepas uzkaršanas, kas savukārt sagrauj iekšējās sasaites. Tā rezultātā riepas rodas atslāņošanās, plaisas, uzpūšas borti utt. Darba spiediens ir jāpārbauda tikai aukstās riepās, piemēram darba dienas vai maiņas sākumā. Šo pārbaudi ar manometru iesaka veikt katru dienu. Mini iekrāvēju riepu darbs ir saistīts ar patstāvīgu mehānisku bojājumu risku riepām un diskiem (tas ir kritiski bezkameru tipa riepām). Savlaicīgi ievērots spiediena zudums riepās un savlaicīgs riepas vai diska remonts ļauj paildzināt riepas darba mūžu.

Spiediena pвrveidoрanas tabula

Kenda K395 Power Grip HD

Kenda

Kenda K601 Rock Grip HD

Kenda

Riepa ar klasisku «bobkata» protektora zīmējumu, pateicoties kura universalitātei tā lieliski strādā uz dažādām darba virsmām, kā cietām – asfalts un šķembas, tā mīkstām – smiltis un sniegs. Šī riepa der jebkura veida darbiem, kurus var veikt mini iekrāvējs.

Riepa izstrādāta efektīvam darbam uz ceļiem vai darba virsmām ar cietu segumu. Tā lieliski der ceļu būvniecībā, komunālajos un iekraušanas – izkraušanas darbos, kuri tiek veikti uz asfalta vai betona, celtniecības objektos, noliktavās, šahtās, otrreizējās pārstrādes uzņēmumos. 

 

  • 3-pakāpienu grunts aizķērēju profils palielina saskares virsmas laukumu uz mīkstas grunts vai birstošiem celtniecības materiāliem, samazinot izslīdēšanu, palēninot nodilšanu un paildzinot riepas kalpošanas laiku (1)
  • Pastiprināti sāni ar dubultu gumijas slāni pasargā riepu no sānu sitieniem un sagriešanas (2)
  • Papildus josla Rim Guard (diska sargs),kurš atrodas riepas sānā, pasargā diska plecu no mehāniskiem bojājumiem (3)
  • Pastiprināts slānis, zem protektora, nodrošina papildus aizsardzību pret saduršanu

Kenda K395
Kenda K395 Power Grip HD  

 

  • Speciālais gumijas maisījuma sastāvs un protektora zīmējums nodrošina ilgu darba mūžu uz cietām darba virsmām
  • Pastiprināti sāni ar dubultu gumijas slāni pasargā riepu no sānu sitieniem un sagriešanas
  • Papildus josla Rim Guard (diska sargs), kurš atrodas riepas sānā, pasargā diska plecu no mehāniskiem bojājumiem
  • Pastiprināts slānis, zem protektora, nodrošina papildus aizsardzību pret saduršanu
  • Pateicoties bagātīgam protektora zīmējumam un īpašai karkasa konstrukcijai, riepai ir palielināta saskares virsma un lielāks ātruma indekss

  • Kenda K601
 



Deestone D311

Starmaxx SM-135

  • Budžeta klases riepa, taču ar «prēmium» klases kvalitāti un HEAVY DUTY riepas konstrukciju.
  • Pastiprināti sāni ar dubultu gumijas slāni un papildus joslu, diska malu pasargāšanai, pasargā no mehāniskiem bojājumiem.
  • Izturīgs neilona karkass nodrošina lielisku riepas kravnesību un darba mūžu.
  • Riepa ir, sevišķi, ekonomiski izdevīga, ja tā tiek izmantota smagos darba apstākļos, kur riepas beidz savu mūžu nevis nodiluma dēļ, bet gan dēļ mehāniskiem bojājumiem, kur nav izdevīgi izmantot dārgas riepas ar lēnu dilšanu un ilgu mūžu: būvkonstrukciju demontāža, teritoriju labiekārtošana, otrreizējā pārstrāde utt.

Deestone D311
 

  • Profesionāla riepa ilgam darba mūžam sevišķi smagos darba apstākļos.
  • Jauna dizaina protektora zīmējums nodrošina riepai lielisku saķeri ar darba virsmu mini iekrāvējam kustoties gan uz priekšu, gan aizmuguri, nodrošinot pāreju bez spolēšanas, kā arī pasargā no sānslīdes uz slīpām darba virsmām.
  • Speciāls gumijas maisījuma sastāvs un padziļināts protektors līdz 34mm, atbilstoša kategorijai L-5, nodrošina ilgu riepas darba mūžu vissmagākajos darba apstākļos.

 
Starmaxx SM-135