Riepu drošības nozīme šajā ziemā

Ziema klāt! Tas nozīmē, ka šī gadalaika nelabvēlīgo laikapstākļu dēļ pastiprināta riepu drošība ir svarīgāka nekā jebkad. Tomēr jāpatur prātā, ka vajadzības dažādās pasaules malās atšķiras. Lai iegūtu konkrētus norādījumus par savu valsti, apmeklējiet savas valsts pārvaldības struktūras tīmekļa vietni. Neatkarīgi no jūsu riepu iegādes vietas tām ir jāatbilst drošības prasībām.

Uzņēmums BKT cenšas pārsniegt drošības prasības un gādāt par atbilstību tam, kas sagaidāms uz ceļa, lauka un glabāšanas vietā. Izmaksas par riepām ir mērāmas diapazonā no simtiem līdz tūkstošiem. Pareiza pārvaldība var mazināt novēršamās lielās izmaksas un pagarināt jūsu tehnikas riepu kalpošanas laiku.

Šajā emuārā mēs aplūkosim riepu drošības nozīmi un to, kā varat sagatavoties bargajai ziemai, lai darbs ritētu nevainojami. Izbaudiet skaisto ainavu, iemalkojiet karstu kakao un parūpējieties par drošām un uzticamām ziemas riepām.

Vilce

Kā jūs jau labi zināt, ceļi var būt pamatīgi apledojuši. Atkarībā no tā, kur dzīvojat, iespējama arī pastāvīga snigšana. Ja izmantosit atbilstošas, ziemai piemērotas riepas, traktors veiks tam paredzēto darbu: tiks nodrošināta vilce.

Saķere vilces nodrošināšanai ir obligāta, bet, kā zināms, uz ledus saķeres nav. Viena metode varētu būt ķēžu uzlikšana uz riepām, bet tas ir nogurdinošs un dažās valstīs nevajadzīgs process, kam patērēto laiku varētu izmantot lietderīgāk. Lūk, uzņēmumam BKT ir plašs īpaši ziemai paredzētu riepu piedāvājums, lai jums aiztaupītu nopūlēšanos ar riepu ķēžu uzlikšanu.

Veselība un drošība

Atkal šī apnicīgā pļāpāšana par veselību un drošību… Varat pukoties, cik vēlaties, tomēr patiesībā tas ir pats svarīgākais iemesls, kāpēc jāparūpējas par ziemas riepām. Kamēr mums ir laba veselība, mēs to bieži vien uztveram par pašsaprotamu, taču tikai viena trauma, viena paslīdēšana var būtiski mainīt mūsu dzīves kvalitāti — dažos ekstremālos gadījumos pat ilgtermiņā. Tāpēc sagatavošanās ziemai var būt izdevīgs profilaktiskais pasākums.

Braukšana traktoros, kas nav ražoti atbilstoši augstākajiem standartiem, lai stātos pretī ledum un aukstiem laikapstākļiem, var būt ārkārtīgi nekomfortabls, un situāciju vēl vairāk pasliktina augsts spiediens riepās. Var rasties vibrācijas, un ļodzīga kabīne var ievērojami apgrūtināt ikdienas uzdevumu izpildi. Tas noteikti nenāk par labu jūsu veselībai, tāpēc dariet visu iespējamo, lai izvairītos no šādas traumatiskas pieredzes!

Spiediens riepās

Regulāri pārbaudiet riepu spiedienu. Spiediens riepās ir tieši un savstarpēji saistīts ar temperatūras izmaiņām. Vai zinājāt, ka sasalšanas temperatūrā spiediens riepās var ievērojami samazināties? Nodrošinot pareizu spiedienu, jūs ietaupīsit degvielu — ņemot vērā šoziem pieaugošās izmaksas, svarīgs ir katrs ietaupītais cents.

Augsts spiediens samazina saķeri, jo ir mazāks virsmas laukums un saskare ar zemi. Mazāka vilce izraisa riepu spolēšanu, bojājot augsnes struktūru. Cietāka zeme var palielināt stingrāku riepu pārsprāgšanas risku un riepu stāvokli pasliktināt vēl vairāk.

Tomēr tas nenozīmē, ka būtu jācenšas riepās uzturēt zemu spiedienu: tāpat kā verdoša piena noņemšana no uguns īstajā brīdī, lai “nepārskrietu pāri”, arī spiedienam ir jābūt “tieši laikā”.

Jau atkal — ja riepu saskare ar zemi ir pārāk liela, nevajadzīgi pieaug degvielas patēriņš. Pārāk aktīva kustēšanās un locīšanās var sakarsēt gumiju, paātrinot nolietojumu, jo īpaši uz ceļa. Samazinās stabilitāte, un lielas slodzes laikā ir lielāka iespēja riepai iegriezties riteņa lokā.

Tehnika ir atšķirīga, un atkarībā no tā, vai izmantojat lauksaimniecības tehniku, rūpniecības mašīnas vai bezceļa transportlīdzekļus, visām riepām ir jāatbilst konkrētām spiediena prasībām. Svarīgi ir neminēt, cerot uz labāko!

Lai izvairītos no vilces, manevrējamības un riepu pārsprāgšanas problēmām, izskatiet informāciju par produktu un gādājiet, lai tiktu nodrošināts optimāls spiediens, un savas ikdienas darbības varēsit veikt pēc iespējas netraucēti. Var būt daudzi riepu nodiluma iemesli, bet nepareizs spiediens ir viens no izplatītākajiem.

Riepu glabāšana ziemā

Riepu kalpošanas laiku saīsina ne tikai darbs uz lauka — būtiska ietekme var būt arī to glabāšanas veidam. Pēc riepu nomaiņas ir rūpīgi jāapdomā, kā glabāsit riepas, kuras kādu laiku neplānojat lietot.

Vispirms tās jānotīra. Jūs taču nevēlaties nekādas baktērijas, dubļu pikas, putekļus, akmeņus vai tukšas ūdens balasta riepas. Pēc riepu notīrīšanas un nožāvēšanas ietiniet tās necaurspīdīgā un ūdensnecaurlaidīgā plēvē. Tā pasargās riepas no putekļiem, saules gaismas un mitruma.

Riepas jāglabā sausā vietā, bez saskares ar zemi, un ideālā variantā tās jāglabā vietā, kur pārāk krasi nemainās temperatūra. Temperatūras un apstākļu izmaiņas var pasliktināt gumijas stāvokli.

Viens fantastisks BKT ziemas riepu piemērs (ar ko mēs patiešām lepojamies!) ir RIDEMAX IT 697 M+S. Tās ir vienas no visu laiku labākajām riepām, kas spēj tikt galā ar darbībām neatkarīgi no ziemas apstākļiem. Lauksaimnieki un darbuzņēmēji var būt droši, ka visas viņu vajadzības tiks apmierinātas, pateicoties izcilajai saķerei uz apledojušiem un apsnigušiem ceļiem, un apgrūtinošās ķēdes vairs nebūs vajadzīgas. Protektora rievas un izturīgais korpuss nodrošina pilnīgu traktora stabilitāti, pat braucot lielā ātrumā.

Kā veicas ar gatavību ziemai?

Dienām sarūkot un naktīm kļūstot aukstākām, neaizmirstiet parūpēties par visu, ko apspriedām iepriekš. Tikai dažas tam veltītas papildu minūtes var ietaupīt vairāk laika garajā ziemas sezonā, kā arī palīdzēt izvairīties no neparedzētām galvassāpēm (vai apsaldējumiem!).

Ziemas riepas var būtiski ietekmēt darba drošību nākamajos mēnešos. Kvalitatīvs ziemas riepu komplekts jūsu transportlīdzeklim ļaus darboties droši un viegli — gan uz ceļa, gan lauka. Nenovērtējiet riepu drošību par zemu, jo ziema ir izaicinājums ikvienam! Pieskatiet viens otru — gan uz ceļa, gan bezceļa apstākļos.

Uzņēmumam BKT ir riepas visām vajadzībām — no lauksaimniecības tehnikas līdz celtniecības transportlīdzekļiem. Mūsu riepas tiek izmantotas visā pasaulē gandrīz jebkuros apstākļos un jebkurā vidē. Neatkarīgi no tā, vai atrodaties sniegotā teritorijā, piemēram, Kanādas Arktikā, vai dubļainā laukā Apvienotajā Karalistē, BKT nodrošina īpaši šai specifiskajai videi paredzētas gumijas riepas.

Attēlu galerija