STARCO paplašina pilngumijas riepu ražošanu savā rūpnīcā Šrilankā

22.12.2014

Pilngumijas riepu rūpnīca STARCO Sri Lanka sāka ražot riepas pirms trīs gadiem. Ir pienācis laiks to paplašināt un modernizēt. Svinīgā ceremonija bija jau rudenī, par kuru ziņoja vadošie profesionālie izdevumi. Taču viņu rakstos bija kļūdas, tāpēc mēs vēlreiz atstāstīsim šo notikumu.

STARCO Lanka

Rūpnīca nekur netika pārcelta, to vienkārši modernizēja un paplašināja. Uzsvars tika likts uz darba drošību un darbinieku veselības nodrošināšanu. Atjaunotās rūpnīcas atklāšanas ceremonija tika organizēta pēc Šrilankas nacionālajām tradīcijām. 60% valsts iedzīvotāju ir budisti. Tā bija skaista un atmiņā paliekoša ceremonija. Neiztrūka arī zilonis. Kā daudzi atceras, pilngumijas riepa STARCO Tusker nosaukta par godu spēcīgam zilonim.

Pilngumijas riepu rūpnīcas celšana priekš STARCO bija diezgan drosmīgs, bet interesants eksperiments. Šis eksperiments iekļāva sevī divu elementu savienošanu – globālas kompānijas saudzīga ražošana un kreatīvi vietējo iedzīvotāju darba resursi. Neaizmirsīsim, ka Šrilankā ir gumijas maisījumu ražošanas pieredze jau kopš 19 gadsimta.

STARCO Lanka

Kā teica STARCO vadītājs Peer Ejlersgaard, "Mēs esam dibinājuši ražošanas dažādās valstīs, bet šī ir mūsu pirmā pieredze, būvējot gumijas riepu rūpnīcu. Agrāk mēs izmantojām citu ražotāju rūpnīcas, taču pilngumijas riepu segmentā kļuva skaidrs, ka neviens nespēj saražot pilngumijas riepas ar nepieciešamajām garantijām un nepieciešamajos apjomos. Mēs izvēlējāmies Šrilanku, un tas nostrādāja".

Pirmie trīs rūpnīcas darba gadi Šrilankā pierādīja sevi kā izdevīgas investīcijas. Rūpnīca sāka ražot Premium klases pilngumijas riepas STARCO Tusker, un vēlāk STARCO Unicorn. Mūsu pilngumijas riepas dakšu iekrāvējiem ir sasniegušas uzstādīto kvalitātes līmeni, un mūsu zīmolu ir pozitīvi pieņēmis riepu tirgus. Ir pienācis laiks palielināt pilngumijas riepu ražošanas apjomus ieviešot efektīvākas tehnoloģijas.

STARCO Lanka

Kompānijas galvenais izpilddirektors Richard Todd saka: "Izejot no STARCO rūpnīcu pieredzes citās pasaules valstīs, mēs zinām, ka nepārtraukta produkcijas plūsma, nodrošina augstu kvalitāti un mūsu ražotnes elastību. Šīs ir divas galvenās mūsu klientu prasības. Precīzas riepu ražošanas filozofija dakšu iekrāvējiem darbojas jau no paša sākuma un tā tiek turpināta arī loģistikas etapā.

Tomēr neko nevar paveikt bez darbaspēka. Jau sākotnēji rūpnīcas celtniecība tika orientēta uz darbaspēku. Richard Todd saka: "Mūsu cilvēki – ir galvenā vērtība. Un tas ir tas, kas atšķir mūsu kompāniju no konkurentiem. Mūsu darba standarti ir visiem saprotams rādītājs tam, ka mēs cenšamies sasniegt maksimumu visā, ko mēs darām".

STARCO paplašina pilngumijas riepu ražošanu savā rūpnīcā Šrilankā

Atjaunošana attiecās ne tikai uz drošības tehniku un darbinieku veselību, bet tika atjaunotas arī palīgtelpas: ģērbtuves, virtuve, apmācību telpa un ofisa telpas.

Nedaudz par ražošanas apjomiem. Jaunā ražotne var saražot 100 000 pilngumijas riepas gadā. Tiek ražotas uzlabotās Premium riepas STARCO Tusker, un standarta riepas STARCO Unicorn.

Kompānija STARCO eksistē jau vairāk kā 50 gadus, mums ir iekrāta liela pieredze piegādēs 26 valstīs caur mūsu filiālēm, kuras atrodas visā pasaulē. STARCO grupa ir lielākais Eiropas riepu, kameru, dubultriteņu un komplekto riteņu piegādātājs. Tas attiecas gan uz mazumtirdzniecību, gan arī uz OEM (piegādes uz rūpnīcām).

Jaunais ražotnes komplekss pilnībā funkcionē. Tuvāko gadu perspektīvā tas ieņems cienījamu vietu starp vadošajiem pasaules pilngumijas riepu ražotājiem. Rūpnīca nodrošinās pasaules dakšu iekrāvēju tehnikas parku. Tādā veidā tika pamatots risks un STARCO izvēlētā virziena pareizums. Ja agrāk STARCO vadītājs uzskatīja, ka mūsu devīze – «Now only sky is the limit» (Debesis –ir maksimums), tad tagad par devīzi kļuvusi frāze «The Sky is not the limit» (Debesis –nav maksimums!).

Pilngumijas riepas dakšu iekrāvējiem var iegādāties STARCO Latvijā.