STARCO: Trešās paaudzes uzņēmuma vadība

24.01.2015

Pēc 25 gadu uzņēmuma pārvaldīšanas, tās ģenerāldirektors un galvenais akcionārs Peer Ejlersgaard nodod STARCO grupas pārvaldīšanu Richard Todd un Karsten Petersen rokās, pats kļūstot par valdes locekli. Jaunās direktoru padomes ievēlēšana ir virzītā gan uz ikdienas darba organizēšanu, gan uz nākotnes attīstības stratēģiju.

Peer EjlersgaardRichard ToddKarsten Petersen
 Peer Ejlersgaard Richard Todd Karsten Petersen


Richard Todd tiek nozīmēts par galveno ģenerāldirektoru un atbildēs par STARCO ikdienas darbu. Tā pat viņš ir arī jaunajā direktoru padomē. Kopā ar finanšu direktoru Karsten Petersen, Richard Todd ieviesīs jauno 2015. gada stratēģiju, tās pamata segmentos un kompānijas darbībā. Stratēģijas mērķis ir - iegūt atdevi no ievērojamajām investīcijām, kuras ieguldītas cilvēku, inženierzinātnes un infrastruktūras resursos, kuras veikusi kompānija STARCO pēdējo gadu laikā. Par pamatu kalpos mērķu un darba metožu izlīdzināšana. Richard Todd un Karsten Petersen strādā kompānijā STARCO kopš 2009. gada. Viņi abi ir kļuvuši par kompānijas STARCO akcionāriem, katram no viņiem pieder 1% kompānijas akciju, kas veicina ilgtermiņa sadarbību.

Jauno direktoru padomi Peer Ejlersgaard ir izveidojis no kvalificētiem un pieredzes bagātiem direktoriem. Par jauno viceprezidentu ir kļuvis Carl Evald Bakke Jakobsen. Carl Evald daudzus gadus bija Triton Partners vecākais partneris. Tā ir ļoti veiksmīga Eiropas kompānija, kura norabojas ar privātajām investīcijām. Tā pat direktoru padomei pievienojās riepu un tirgus speciālists Herve Richert, kurš kopš 2006.gada bija starptautisko projektu direktors kompānijā Giti Tire, kura dotajā brīdī ir starp pasaules TOP 10 riepu ražotājiem. Pirms Giti Tire Herve pārvaldīja kompānijas Michelin darbību Āzijā. Par ceturto valdes locekli kļūst Peter Thorsen, kuram caur dāņu investīciju kompāniju Kirk & Thorsen pieder 15% STARCO akcijas. Peer Ejlersgaard vadībā direktoru padome uzturēs un virzīs kompānijas darbības stratēģiju, kura tendēta uz ilglaicīgu kompānijas attīstību un darbību.