4. industriālās revolūcijas laika lauksaimniecība? BKT piedāvā paaugstinātas pārgājības riepu līniju

28.09.2021

Publicēts 9.14.2021. plkst. 12:00:00  Izstrādājums
Serenjo (Itālija), 2021. gada 14. septembrī

Pāreja uz digitālo formātu, tehnoloģijas un pastāvīga attīstība. Jeb, citiem vārdiem runājot, 4. industriālās revolūcijas laika lauksaimniecība. Ar to mēs domājam visnozīmīgāko tendenci lauksaimniecības nozarē. Turklāt tā jau vairs nav tikai tendence. Tas ir ceļš uz nākotni.
4. industriālās revolūcijas laika lauksaimniecības mērķis ir skaidrs — ar jaunāko tehnoloģiju palīdzību radikāli mainīt lauka darbus, paaugstinot darbību efektivitāti un ekoloģiskumu, kā arī produkcijas kvalitāti. 

Sākt darboties šajā jaunajā lauksaimniecības laikmetā palīdzēs automātiska lauka datu ievākšana, integrācija un analīze. Šeit talkā nāk tehnoloģijas, kas tik svarīgo informāciju nodod fermeriem, atvieglojot darba lēmumu pieņemšanas procesu un savstarpējās attiecības ar citiem piegāžu ķēdes dalībniekiem.

Vēl vairāk — digitālo tehnoloģiju attīstība nozīmē, ka tagad var ievākt arī informāciju par datiem, kas saistīti ar apkārtējo vidi, klimatu un augsni. Tas lauksaimniekiem paver iespējas īstenot mērķtiecīgus pasākumus un paaugstināt darba procesu efektivitāti, ievērojot noteiktos termiņus.

Pēdējo gadu laikā izplatītā precīzās lauksaimniecības sistēma līdz ar digitālo tehnoloģiju potenciālu veido jaunu pieeju lauka darbiem, kur ekoloģiskums kļūst par visu darbību stūrakmeni.

Svarīga vieta šajā revolūcijā ir arī lauksaimniecības tehnikai un aprīkojumam, tostarp riepām. Riepu līnija BKT Flotation atbilst 4. industriālās revolūcijas laika lauksaimniecības prasībām un jaunajiem mērķiem ražīguma un ekoloģiskuma kontekstā.

«Šīs augsti tehnoloģiskās riepas ir izstrādātas tā, lai mazinātu transportlīdzekļa masas iedarbību uz augsni caur riepām. Šīs līnijas riepu paaugstinātā pārgājība samazina augsnes sablīvēšanosskaidro Deniss Pikolo (Denis Piccolo), BKT ražošanas virziena vadītājs. «Savukārt tas nozīmē, ka augsnes struktūra tiek mazāk pakļauta izmaiņām. Līdz ar to uzlabojas tādi faktori kā barības elementu aprite augsnē, gaisa apmaiņa un ūdens novadīšana.
Viss minētais pozitīvi ietekmē saimniecības darba ražīgumu.
Cita šo riepu būtiska īpašība — to universālums, kas nozīmē, ar tām var veikt lielus attālumus pa dažādām virsmām, tādējādi atvieglojot lauksaimnieku darbu

BKT Flotation palielinātā saskares virsma un lieliskā vilce palīdz būtiski ieekonomēt degvielu un attiecīgi samazināt kopējos izdevumus.

Šajā līnijā īpašu uzmanību pelnījuši tālāk uzskaitītie izstrādājumi.

V-FLEXA — īpaši lauksaimniecības piekabēm izstrādātas radiālās riepas, kurās izmantota augstas elastības tehnoloģija VF (Very High Flexion), kas nodrošina iespēju pārvadāt smagas kravas, uzturot riepā par 30% mazāku spiedienu nekā šī paša izmēra standarta riepām. 
Šo jaunākās paaudzes riepu protektora tērauda brekeri paaugstina karkasa izturību, novēršot pārplēšanu un bojājumus, ko citkārt varētu radīt dažādi ceļā esoši objekti. Ir pieejams to izmērs VF 600/55 R 26.5, ko nesen papildināja izmēri VF 600/65 R 26.5, VF 650/55 R 26.5 un VF 560/60 R 22.5.

FL 633 PERFORMA — tās ir lauksaimniecībā izmantojamām kravas automašīnām paredzētas riepas, kas izstrādātas darba ražības paaugstināšanai. Neiedomājama izturība, ilgmūžība un kravnesība padara to par vadošo līnijas Flotation izstrādājumu, kas ir ideāli piemērots dažādiem lauka darbu veidiem un pat braukšanai pa šoseju ar ātrumu līdz 100 km/h. Pašlaik tiek piedāvāts viens šo riepu izmērs: 600/50 R 22.5.

Minētajā izstrādājumu līnijā ir arī modelis RIDEMAX FL 699 ar pastiprinātu bortu palielinātai stabilitātei pat lielā ātrumā. Šīs riepas ir ideāli piemērotas piekabju un cisternu pārvadāšanai pa ceļiem. Šīs radiālās riepas ar pilnībā tērauda karkasu garantē neparasti ērtu pārvietošanos. Tās ir izstrādātas ekspluatācijai uz ceļiem 90% laika, bet uzrāda arī lieliskas īpašības uz lauka. Pieejamie izmēri: 24 R 20.5 un jaunais 525/65 R 20.5.

Līnijā BKT Flotation ir vēl daudz citu riepu modeļu, kaut vai, piemēram, FL 630 SUPER, FL 630 ULTRA, FL 635, FL 637, FL 639, RIDEMAX FL 690 un RIDEMAX FL 693 M, un katrai no tām piemīt īpaši raksturlielumi — tās ir paredzētas dažādiem izmantošanas veidiem un dažādām vajadzībām.

BKT pastāvīgi papildina savu paaugstinātas pārgājības riepu līniju ar jauniem modeļiem un izmēriem, bet to novatoriskais dizains tiek izstrādāts, ņemot vērā ekoloģiskās prasības. Kad runa ir par lauksaimniecību, kompānijas speciālisti pievērš uzmanību jebkuram iespējamam risinājumam, kas attiecas uz augsnes saglabāšanu, kā arī degvielas patēriņa un CO2 izmešu līmeņa samazināšanu. Neatņemama šādas pieejas daļa ir rūpes par klientiem, ko tie, protams, vērtē ļoti augstu.


Par uzņēmumu BKT: 

Balkrishna Industries Ltd. (BKT) — riepu ražotājs Indijā. BKT grupa ražo un pastāvīgi atjaunina plašu bezceļu riepu klāstu lauksaimniecības, rūpniecības, rakšanas un kalnrūpniecības iekārtu, kā arī paaugstinātas caurgājības un dārzkopības iekārtu mašīnām. Visdažādākajām klientu vajadzībām izstrādāto BKT novatorisko risinājumu klāstā ir vairāk nekā 2700 izstrādājumu, kas tiek pārdoti vairāk nekā 160 pasaules valstīs.