BKT riepas kalnrūpniecības tehnikai. Sērija EARTHMAX: speciāli izstrādāta skarbajiem karjeru un šahtu apstākļiem.

07.09.2021

Serenjo (Itālija), 2021. gada 30. augusts. Raktuvju akmeņainais un nelīdzenais apvidus ir nopietns pārbaudījums gan transportlīdzekļiem kopumā, gan arī tiem uzstādītajām riepām.

Operatoriem ir nepieciešamas uzticamas un noturīgas riepas, kas spēj izturēt iegriezumus un bojājumus radošu iedarbību. Šādas riepas kalpo ilgāk, vienlaikus nodrošinot lielisku vilci un stabilitāti. Riepu nomaiņa bojājuma vai cita iemesla dēļ ne tikai rada jaunus tēriņus, bet arī negatīvi ietekmē darba ražību.

Tieši tāpēc kompānija BKT nolēma izstrādāt īpašas riepas šādam lietojumam un tās speciālisti rūpīgi izpētīja tam raksturīgos ekspluatācijas apstākļus.

BKT ieguldījums kalnrūpniecības attīstībā: sērija EARTHMAX

BKT riepu sērijā EARTHMAX ietvertās riepas ir paredzētas visskarbākajiem ekspluatācijas apstākļiem. Šajā plašajā sērijā ir radiālās riepas, kuru uzdevums ir nodrošināt optimālu noslodzes sadali uz grunts, ekspluatējot karjera pašizgāzējus, riteņu iekrāvējus, buldozerus un autogreiderus.

Visu sērijas EARTHMAX riepu īpatnība ir karkass ar metāla kordu, kas garantē riepu noturību pret ārējo iedarbību. Metāla korda nozīmīgums izpaužas, kad automašīnas ceļā ir objekti, kas varētu pārdurt riepu vai sabojāt tās karkasu.

Sērijā ietvertie trīs lielgabarīta riepu modeļi ir ideāli piemēroti ekspluatācijai bargajos kalnrūpniecības uzņēmumu apstākļos.

Riepas EARTHMAX SR 46 ir piemērotas uzstādīšanai karjera pašizgāzējiem, kas pārvietojas pa akmeņainām virsmām. Tās ir speciāli izstrādātas smago kravu pārvadāšanai, un, pateicoties metāla korda karkasam, izceļas ar augstu izturību pret iegriezumiem. Īpašais protektora raksts ar blokiem un rievām gar visu perimetru lieliski iztur bojājošo iedarbību un nodrošina uzlabotu darbību pagriezienos.

Modelis EARTHMAX SR 45, kas izstrādāts karjera pašizgāzējiem, izceļas ar īpašu protektora bloku izkārtojumu un augstāku protektora rakstu. Ar to ir saistīts arī šo riepu pagarinātais kalpošanas laiks.

EARTHMAX SR 53 L-5 klases riepas ir paredzētas iekrāvējiem, kas tiek ekspluatēti skarbos apstākļos. To protektors ir izgatavots no gumijas maisījuma, kas ir izturīgs pret iegriezumiem. Tāpat tās raksturo izcilas pašattīrīšanās spējas, atbrīvojoties no akmeņiem un citiem objektiem, kas parasti iestrēgst rievās.

Īpaši apjomīgas lielgabarīta riepas

Reaģējot uz patērētāju pieprasījumiem, kompānija BKT ir laidusi tirgū īpaši apjomīgu lielgabarīta riepu versiju EARTHMAX SR 46 tādiem karjera pašizgāzējiem, kas strādā raktuvēs, dambju būves darbos un citos liela mēroga darba laukumos. Šī versija izceļas ar vislielākajiem izmēriem visā BKT vēsturē — 33.00 R 51. Riepas diametrs ir lielāks par trim metriem, bet masa sasniedz 2400 kg.

Lēmums papildināt šo konkrēto sēriju ar īpaši apjomīgo lielgabarīta versiju bija stratēģisks: tādējādi kompānija BKT integrējas jaunajā tendencē, kas ir iezīmējusies kalnrūpniecībā.

BKT vietne plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem: www.bkt-tires.com/ww/en/press-room.


Par uzņēmumu BKT: 

Balkrishna Industries Ltd. (BKT) — riepu ražotājs Indijā. BKT grupa ražo un pastāvīgi atjaunina plašu bezceļu riepu klāstu lauksaimniecības, rūpniecības, rakšanas un kalnrūpniecības iekārtu, kā arī paaugstinātas caurgājības un dārzkopības iekārtu mašīnām. Visdažādākajām klientu vajadzībām izstrādāto BKT novatorisko risinājumu klāstā ir vairāk nekā 2700 izstrādājumu, kas tiek pārdoti vairāk nekā 160 pasaules valstīs.