BKT atver jaunu riepu rūpnīcu Indijas pilsētā Valudžā

01.10.2021

Pat pandēmija nespēja traucēt BKT īstenot ambiciozu projektu par 56 miljoniem ASV dolāru. Jaunās rūpnīcas jauda ir paredzēta 30 tūkstošu metrisko tonnu bezceļu riepu ražošanai gadā.

Serenjo (Itālija), 2021. gada 28. septembris — uzņēmums BKT uzsāka izmēģinājuma ražošanu jaunajā rūpnīcā Mahārāštras štatā Indijā, kas aprīkota ar visjaunākajām tehnoloģijām.

Lai uzceltu rūpnīcu Valudžā, kas spēj saražot līdz 30 tūkstošiem metrisko tonnu bezceļu riepu gadā, tika ieguldīti 56 miljoni dolāru.

Ražotās produkcijas klāstā ietilps maza un vidēja diametra riepas lauksaimniecības un rūpniecības tehnikai. Pilnas ražošanas jaudas nodrošināšanai rūpnīcā tiks nodarbināti aptuveni 500 darbinieki.

Jaunās BKT rūpnīcas būvniecība ir stratēģisks lēmums, kas ļaus uzņēmumam ne tikai palielināt ražošanas apjomus, bet arī padarīt to efektīvāku.

Jaunā rūpnīca 89 000 m² platībā tika uzcelta pilnībā no nulles. Tā atrodas tikai 5 km attālumā no pirmās BKT ražotnes Valudžā, kas tika atvērta 1987. gadā un darbojas joprojām.

Primārie uzdevumi bija radīt pirmšķirīga organizatoriskā un tehniskā līmeņa ražošanas procesu, kā arī veikt struktūrvienību un darbinieku plūsmu reorganizāciju, lai maksimāli paaugstinātu darba efektivitāti.

Rūpnīcas pamatakmens tika ieguldīts 2019. gada jūnijā, bet celtniecības galvenie posmi notika pandēmijas laikā. Tāpēc, pirms turpināt projekta īstenošanu, BKT tika pieņemts lēmums garantēt visu iesaistīto darbinieku drošību. Tomēr pandēmija neietekmēja BKT vēlmi turpināt darbu ar pozitīvu pieeju: “Viss ir iespējams!”. Attiecīgi tika ievēroti visi nepieciešamie drošības pasākumi.

BKT vienmēr izvirza visaugstākos mērķus un paplašina savu ietekmi bezceļa riepu tirgū. Аrvinds Poddars (Arvind Poddar), BKT prezidents un ģenerāldirektors, uzņēmuma filozofiju formulēja šādi: "Attīstība ir mūsu pienākums. Darbs pie nākotnes redzējuma ir mūsu nemainīgais mērķis. Uzņēmums, kas nespēj ar pārliecību raudzīties nākotnē, ir līdzīgs cilvēkam, kurš nemāk sapņot."